Srpski  |
  English  |
  Deutsch  |


Zanimljivosti »


Kako prati jastuke

Čitanja: 17767 | Komentara: 0print rss Bookmark and Share
Kako prati jastuke

Spavati lepo I udobno je veoma bitno. Jastuci upravo tome I služe. Međutim, jastuci su skloni skupljanju prašine i grinja, koji mogu izazvati alergije koje doprinose poremećaju spavanja. Zato je veoma važno da ih čistite i održavate.

 

Šta vam je potrebno za ovo:

-sirće ili sok od limuna

-ulje eukaliptusa ili pepermint ulje

-soda bikarbona

-vruća voda

-mašina za veš

 

Kako čistiti jasuke?

 

-Sortirajte jastuke prema vrsti i veličini. Postoje različite vrste jastuka poliesterskog veštačkog punjenja, memori pene, čista pena i perjani jastuci između ostalog. Prisetite se da pročitate uputstva za održavanje jastuka.

 

-Napunite veš mašinu sa količinom vode koja je dovoljna da se operu jastuci. Ovo takođe možete uraditi i u kadi ili lavabou. Ne perite više od dva jastuka u isto vreme, ukoliko imate malo vreme pranja. Perite jastuke sa najtoplijom temperaturom vode. Pomešajte ulje eukaliptusa ili pepermint ulje u vodu da ubijete grinje. Jastuke od čiste i memori pene bi trebalo prati na ruke u lavabou ili kadi mešajući sirće ili sok od limuna i vodu. Sirće i sok od limuna imaju kiselinu koja je dobra za uklanjanje mrlja.

 

-postavite mašinu na mod za osetljivo rublje da biste oprali jastuke.

 

-za perjane jastuke upotrebite sirće. Potopite ih na 15minuta, izvadite i ocedite. Ponovite ovo dok jastuk ne bude potpuno čist. Perjane jastuke morate ocedit, jer je potrebno vreme da bi se osušili. Možete ih ubaciti u mašinu za sušenje i vaditi ih svakih 10minuta da ih otresete i vraćajte ih dok se ne osuše.

 

-ostavite jastuke da se suše. Stavite ih na sunce koje će im dati belinu, ukoliko su jastuci beli, i lep miris.

 

-za održavanje jastuka, možete posuti sodu bikarbonu svaki put da biste uklonili neprijatne mirise. Koristite jastučnice da biste sprečili bojenje.

 

Zdravlje:

Sinusi su čest zdravstveni problem koji izazivaju prašina i grinje. Prašina je čest alergent koji je svuda. Veoma je teško da se kontroliše pojava prašine, jer se ona donosi iz vazduha. Postoji dosta prirodnih preparata za uklanjanje prašine, kao i za njihovo neutralisanje. Ovi preparati su napravljeni od organskih sastojaka koji su sigurni za ljude koji imaju problema sa sinusima.

 

Savetujemo da jastuke perete tri puta u toku godine, menjate na svake dve godine. Da biste znali kada biste trebali da ga promenite. Sklopite jastuk na pola i ako on ostane sklopljen to nije dobar znak, to znači da je pun prašine i ko zna kakve prljavštine i da se punilo već istrošilo. Međutim, ukoliko se on odmah vrati u „početan“ položaj, to je dobar znak.

 


Zanimljivosti

Pomoc hotelima pri odabiru hotelskog tekstila

Pomoc hotelima pri odabiru hotelskog tekstila

  Kada setate kroz hol hotela I bacite pogled na hotelsku sobu, prva stvar koju gost primeti je posteljina na ...

opširnije »


Odrzavanje tepiha

Odrzavanje tepiha

Prolece je pravo vreme za ciscenje celog stana.  Ovog puta, zeleli bismo da sa Vama podelimo kratka uputstva o odrzavanju ...

opširnije »


Najbolje sretstvo za ciscenje stakla

Najbolje sretstvo za ciscenje stakla

Postoje stotine komercijalnih sredstava za čišćenje. Neki imaju toksične sastojke, dok drugi koriste sastojke koji čuvaju našu okolinu. Kada pravite izbor prilikom kupovine, birajte proizvode koji su ekološki. Postoje mnoge kompanije koje su se specijaliz

opširnije »Stotex novosti

STEP DEKE

STEP DEKE

Deke su artikal koji moze da ima vise namena. Moze da sluzi kao pokrivac, ali i kao dekoracija za krevet! ...

opširnije »


POSTELJINA

POSTELJINA

Prava posteljina je ona za koju jedva cekate da je opet stavite na krevet! To znači da ste pri kupovini ...

opširnije »


STOLNJACI

STOLNJACI

Svako godišnje doba idealno je vreme za druženje i lepe događaje. Naši stolnjaci spojiće lepo sa korisnim. Pored toga što ...

opširnije »Primajte novosti