Srpski  |
  English  |
  Deutsch  |


Zanimljivosti »


Kako prati jastuke

Čitanja: 15539 | Komentara: 0print rss Bookmark and Share
Kako prati jastuke

Spavati lepo I udobno je veoma bitno. Jastuci upravo tome I služe. Međutim, jastuci su skloni skupljanju prašine i grinja, koji mogu izazvati alergije koje doprinose poremećaju spavanja. Zato je veoma važno da ih čistite i održavate.

 

Šta vam je potrebno za ovo:

-sirće ili sok od limuna

-ulje eukaliptusa ili pepermint ulje

-soda bikarbona

-vruća voda

-mašina za veš

 

Kako čistiti jasuke?

 

-Sortirajte jastuke prema vrsti i veličini. Postoje različite vrste jastuka poliesterskog veštačkog punjenja, memori pene, čista pena i perjani jastuci između ostalog. Prisetite se da pročitate uputstva za održavanje jastuka.

 

-Napunite veš mašinu sa količinom vode koja je dovoljna da se operu jastuci. Ovo takođe možete uraditi i u kadi ili lavabou. Ne perite više od dva jastuka u isto vreme, ukoliko imate malo vreme pranja. Perite jastuke sa najtoplijom temperaturom vode. Pomešajte ulje eukaliptusa ili pepermint ulje u vodu da ubijete grinje. Jastuke od čiste i memori pene bi trebalo prati na ruke u lavabou ili kadi mešajući sirće ili sok od limuna i vodu. Sirće i sok od limuna imaju kiselinu koja je dobra za uklanjanje mrlja.

 

-postavite mašinu na mod za osetljivo rublje da biste oprali jastuke.

 

-za perjane jastuke upotrebite sirće. Potopite ih na 15minuta, izvadite i ocedite. Ponovite ovo dok jastuk ne bude potpuno čist. Perjane jastuke morate ocedit, jer je potrebno vreme da bi se osušili. Možete ih ubaciti u mašinu za sušenje i vaditi ih svakih 10minuta da ih otresete i vraćajte ih dok se ne osuše.

 

-ostavite jastuke da se suše. Stavite ih na sunce koje će im dati belinu, ukoliko su jastuci beli, i lep miris.

 

-za održavanje jastuka, možete posuti sodu bikarbonu svaki put da biste uklonili neprijatne mirise. Koristite jastučnice da biste sprečili bojenje.

 

Zdravlje:

Sinusi su čest zdravstveni problem koji izazivaju prašina i grinje. Prašina je čest alergent koji je svuda. Veoma je teško da se kontroliše pojava prašine, jer se ona donosi iz vazduha. Postoji dosta prirodnih preparata za uklanjanje prašine, kao i za njihovo neutralisanje. Ovi preparati su napravljeni od organskih sastojaka koji su sigurni za ljude koji imaju problema sa sinusima.

 

Savetujemo da jastuke perete tri puta u toku godine, menjate na svake dve godine. Da biste znali kada biste trebali da ga promenite. Sklopite jastuk na pola i ako on ostane sklopljen to nije dobar znak, to znači da je pun prašine i ko zna kakve prljavštine i da se punilo već istrošilo. Međutim, ukoliko se on odmah vrati u „početan“ položaj, to je dobar znak.

 


Zanimljivosti

Kako odabrati jorgan?

Kako odabrati jorgan?

Postoji dosta različitih jorgana što može biti veoma frustrirajuće dok ne pronađete odgovarajući. Postoji nekoliko faktora koje morate da razmotrite pre nego što krenete da tražite jorgane.

opširnije »


Koje su karakteristike dobrog jastuka

Koje su karakteristike dobrog jastuka

Kvalitetan san je nedostižna udobnost miliona. Kompleksan proces postizanja modela kvalitetnog sna može dovesti u pitanje brojne faktore koje ste možda, a možda čak i niste razmotrili. Jedan od takvih faktora je jednostavno pogrešan izbor jastuka.

opširnije »


5 saveta za kvalitetniji san

5 saveta za kvalitetniji san

Sitne promene u nasoj dnevnoj rutini mogu pozitivno uticati na kvalitet spavanja!

opširnije »Stotex novosti

NOVO - Jastuk sa dodatkom lavande

NOVO - Jastuk sa dodatkom lavande

Kako čovek jedno radno vreme provede spavajući, zaslužuje zdrav i udoban san. Stalna temperatura, pravilan položaj glave, nežan dodir od ...

opširnije »


ŠTEPANI PROGRAM

ŠTEPANI PROGRAM

Štepani program firme Stotex oflikuje visok kvalitet izrade, dizajn, mekoća, mala težina, elastičnost. Kolekcija SuperSoft pripadaju jastuci i jorgani (zimski ...

opširnije »


ANTIALERGIJSKI PROGRAM

ANTIALERGIJSKI PROGRAM

Kako smo uopšte došli na ideju da se pozabavio ovom temom? Alergija se može javiti u mnogo različitih oblika. Počev ...

opširnije »Primajte novosti