Srpski  |
  English  |
  Deutsch  |


Zanimljivosti »


Kako da napravite najudobniji krevet?

Čitanja: 2648 | Komentara: 2print rss Bookmark and Share
Kako da napravite najudobniji krevet?

 Odmorićete se lako kada izaberete pravi dušek, jastuk i posteljinu!

Savršen krevet Vas privlači da uđete ispod pokrivača, zatvorite oči i utonete u san. Evo kako da izaberete pravi dušek, jastuk i posteljinu da biste stvorili prijatno i udobno okruženje o kome sanjate.

 

1.odgovarajući jastuk

Izborom odgovarajućeg jastuka pomažete vašem vratu i glavi da budu u pravilnom položaju što je od suštinskog značaja za miran san.

Prvo, izaberite odgovarajuću tvrdoću jastuka na osnovu vaše omiljene pozicije prilikom spavanja. Ukoliko spavate na boku trebaće vam tvrđi jastuk, srednja tvrdoća je potrebna ukoliko spavate na leđima, dok će vam mekši jastuk biti potreban ukoliko spavate na stomaku.

Drugo, jastuk izrađen od veštačkih vlakana odgovara onima koji pate od alergija. Želite da kupite jastuk od paperja? Proverite moć punjenja, volumen odnosno gramažu paperja. Veća gramaža znači i bolju vazdušnu izolaciju. Takodje, potražite gusto tkanu pamučnu jastučnicu.

 

Treće, jastuci izrađeni od veštačkih vlakana traju jednu do dve godine, dok od paperja mogu trajati od pet do deset.

Uvek koristite jastučnice kako bi produžili vek trajanja jastuka. Jastučnice perite redovno, i vašem jastuku neće biti potrebno mnogo pranja.

 

2.dušek

Nova otkrića stvorila su mnogo mogućnosti. Svaki tip dušeka nudi nešto drugačije punjenje kako bi odgovarali svakome. Možete se odlučiti za žičani ili vazdušni dušek, dušek napravljen od memorijske pene, zatim za dušek sa gelom koji je dizajniran da pruži podršku u zoni leđa.

Vreme da procenite da li vaš dušek još uvek pruža podršku i udobnost koje su vam potrebne je posle pet do sedam godina. Ako je vidljivo opušten i budite se sa osećajem ukočenosti, možda je vreme da ga zamenite. Isprobajte nekoliko modela, posebno obratite pažnju da pruža podršku ramenima, kukovima i donjim leđima.

 

3.posteljina

Da li imate problema prilikom kupovine posteljine? Nije ni čudo, s obzirom na sve veći  izbor tkanina koje su dostupne. Da bismo vam pomogli oko izbora, imajte na umu sledeće:

Potražite posteljine izrađene od prirodnih vlakana. Ovakve posteljine omogućavaju koži da diše, a ukoliko se pridržavate uputstva za održavanje tkanina trajaće duže, čineći ih vrednim investicije. Posteljina od pamuka je mekana i glatka na dodir, a egipatski pamuk i takozvani pima pamuk(pamuk uzgajan u Australiji, Peruu i Sjedinjenim Američkim Državama) ima nešto više luksuzniji osećaj zbog dužih vlakana.

Način na koji je tkanina tkana je još jedan važan faktor koji treba razmotriti. Običan pamuk ima čistu, jasnu izradu dok pamuk saten ima lice sjajnije od naličja. Flanel je nešto puniji i mekši zbog čega se više koristi u zimskom periodu.

Sadržaj vlakna i njegova izrada je isto tako važna kao i broj niti – što znači broj niti u kvadratnom inču tkanine. Upamtite, pronađite ono što vam najviše odgovara po ceni koju možete da priuštite.

 


[milica s;ajh, 22.10.2014.]
Postovani dobro bi bilo kada biste pored opisa vaseg proizvoda ( Posteljina) stavili dimenziju proizvoda i njegovu cenu


[ZORAN CVETKOVIĆ, 29.11.2014.]
AKO SPAVATE SAMI KREVET VAM I NE TREBA

Dodaj komentar

Zanimljivosti

Kako odabrati jorgan?

Kako odabrati jorgan?

Postoji dosta različitih jorgana što može biti veoma frustrirajuće dok ne pronađete odgovarajući. Postoji nekoliko faktora koje morate da razmotrite pre nego što krenete da tražite jorgane.

opširnije »


Koje su karakteristike dobrog jastuka

Koje su karakteristike dobrog jastuka

Kvalitetan san je nedostižna udobnost miliona. Kompleksan proces postizanja modela kvalitetnog sna može dovesti u pitanje brojne faktore koje ste možda, a možda čak i niste razmotrili. Jedan od takvih faktora je jednostavno pogrešan izbor jastuka.

opširnije »


5 saveta za kvalitetniji san

5 saveta za kvalitetniji san

Sitne promene u nasoj dnevnoj rutini mogu pozitivno uticati na kvalitet spavanja!

opširnije »Stotex novosti

NOVO - Jastuk sa dodatkom lavande

NOVO - Jastuk sa dodatkom lavande

Kako čovek jedno radno vreme provede spavajući, zaslužuje zdrav i udoban san. Stalna temperatura, pravilan položaj glave, nežan dodir od ...

opširnije »


ŠTEPANI PROGRAM

ŠTEPANI PROGRAM

Štepani program firme Stotex oflikuje visok kvalitet izrade, dizajn, mekoća, mala težina, elastičnost. Kolekcija SuperSoft pripadaju jastuci i jorgani (zimski ...

opširnije »


ANTIALERGIJSKI PROGRAM

ANTIALERGIJSKI PROGRAM

Kako smo uopšte došli na ideju da se pozabavio ovom temom? Alergija se može javiti u mnogo različitih oblika. Počev ...

opširnije »Primajte novosti