Srpski  |
  English  |
  Deutsch  |


Zanimljivosti »


Kako odabrati jorgan?

Čitanja: 931 | Komentara: 0print rss Bookmark and Share
Kako odabrati jorgan?

Postoji dosta različitih jorgana što može biti veoma frustrirajuće dok ne pronađete odgovarajući.

Postoji nekoliko faktora koje morate da razmotrite pre nego što krenete da tražite jorgane.

-Da li vaša spavaća soba ima tepih ili parket? (tepisi obično čine sobu toplijom)

-Da li vaša soba ima grejanje?

-Da li koristite vunenu ispod ćebeta ili koristite električno ćebe za vaš krevet?

-Da li spavate sami ili sa partnerom?

-Da li vam je toplo ili hladno kada spavate?

Svi ovi faktori utiču na izbor jorgana.

 

 

 

 

 

 

 

Postoji 4 glavna tipa jorgana, kao i dosta verzija svake vrste jorgana.

-Jorgani od mikrofibera-mikrofiber je sintetičko vlakno, lagano je, ima odlična toplotna svojstva i može se koristiti tokom cele godine. Ima odliča hipoalergijska svojstva.Ovaj jorgan je odličan za one koji pate od alergija ili za decu čiji jorgani moraju češće da se peru. Odličan je i za budžet, jer je dosta jeftiniji od ostalih. Mikrofiber jorgani mogu da variraju u težini od 250gr do 350gr. 260gr su dizajnirani više za one koji vole da im je toplo dok spavaju, a 350gr jorgani pogodni su za svako doba godine.

-Vuneni jorgani-vuna je prirodno vlakno, to je prirodni izolator. Ona diše sa vama tokom zimskih dana, a leti upija vlagu vašeg tela, tako da ne osećate vrućinu. Vuna je u isto vreme i izolator i redukuje toplotu i pomaže da se dobro provetrenom krevetu temperatura efikasno reguliše, što dovodi do boljeg sna. Vuna je prirodno elastična što garantuje dug vek trajanja vašeg jorgana. U težini mogu da variraju između 350gr i 600gr. Jorgan težine 350gr izrađuje se za letnji period, 600gr za zimu, dok je 500gr dizajniran za bilo koje doba godine.

-Jorgan od perja/paperja-ovi jorgani su topli, ali nisu mnogo teški. Što znači da obezbeđuju toplotu, bez preterane težine. Tokom leta ih možete odložiti, a kada dodje zima provetrite i perja će se rasporediti tako da ćete dobiti fin jorgan. Njegova mekoća dozvoljava da se perje/paperje prilagodi vašem telu. Ovo je proizvod visokog kvaliteta koji će trajati duže nego bilo koji drugi jorgan. Obzirom da je prirodan, dozvoljava vašoj koži da diše, tako da ćete se probuditi odmorni, sveži i naspavani.

-Pamučni jorgani-izrađeni od prirodnog vlakna i dobar je za one koji pate od alergija. Pamuk apsorbuje 30% vlage vašeg tela, tako da se ono ne zagreva i ne znoji u tolikoj meri. Pamuk je idealan za ljude koji žive u toplim predelima i za letnje mesece. Takođe je idealno za ljude koji kući imaju dobro grejanje ili im je vruće preko noći.

 


Zanimljivosti

Kako odabrati jorgan?

Kako odabrati jorgan?

Postoji dosta različitih jorgana što može biti veoma frustrirajuće dok ne pronađete odgovarajući. Postoji nekoliko faktora koje morate da razmotrite pre nego što krenete da tražite jorgane.

opširnije »


Koje su karakteristike dobrog jastuka

Koje su karakteristike dobrog jastuka

Kvalitetan san je nedostižna udobnost miliona. Kompleksan proces postizanja modela kvalitetnog sna može dovesti u pitanje brojne faktore koje ste možda, a možda čak i niste razmotrili. Jedan od takvih faktora je jednostavno pogrešan izbor jastuka.

opširnije »


5 saveta za kvalitetniji san

5 saveta za kvalitetniji san

Sitne promene u nasoj dnevnoj rutini mogu pozitivno uticati na kvalitet spavanja!

opširnije »Stotex novosti

NOVO - Jastuk sa dodatkom lavande

NOVO - Jastuk sa dodatkom lavande

Kako čovek jedno radno vreme provede spavajući, zaslužuje zdrav i udoban san. Stalna temperatura, pravilan položaj glave, nežan dodir od ...

opširnije »


ŠTEPANI PROGRAM

ŠTEPANI PROGRAM

Štepani program firme Stotex oflikuje visok kvalitet izrade, dizajn, mekoća, mala težina, elastičnost. Kolekcija SuperSoft pripadaju jastuci i jorgani (zimski ...

opširnije »


ANTIALERGIJSKI PROGRAM

ANTIALERGIJSKI PROGRAM

Kako smo uopšte došli na ideju da se pozabavio ovom temom? Alergija se može javiti u mnogo različitih oblika. Počev ...

opširnije »Primajte novosti