Srpski  |
  English  |
  Deutsch  |


Zanimljivosti »


Najbolje sretstvo za ciscenje stakla

Čitanja: 4 | Komentara: 0print rss Bookmark and Share
Najbolje sretstvo za ciscenje stakla

Najbolje sredstvo za čišćenje stakla prozora i ogledala nije ni jedno od toksičnih komercijalnih sredstava za čišćenje stakla koja se prodaju po marketima, već su to jeftina sredstva koja može napraviti bilo ko kod svoje kuće.
Mrlje na staklu i ogledalima mogu biti prouzrokovane tvrdom vodom, prljavštinom i drugim materijalima.Iako su mnoga komercijalna sredstva efikasna, ona mogu prouzrokovati zdravsvene teškoće naročito kod dece koja nisu svesna opasnih toksičnih hemikalija. Zbog toga, najbolja sredsva za čišćenje stakla nisu samo efikasna, već i sigurna.
 
Uobičajena sredstva za čišćenje koja se mogu pronaći u kući
 
Postoje mnoga različita sredstva za čišćenje koja se nalaze u vašoj kuhinji. Najčešća su sirće, soda bikarbona, so i limun. Dok limun možda i nije dostupan u svakoj kući, sirće svakako jeste. Sirćetna kiselina razgrađuje mrlje i buđ zahvaljujući niskom nivou kiselosti. Sok od limuna je takođe dobar kandidat za čišćenje mrlja zato što sadrži visoku koncentraciju limunove kiseline. Limunova kiselina se takođe nalazi u gaziranim pićima. Ovo je razlog zbog čega se gazirana pića mogu koristiti umesto limuna. So i soda bikarbona su dodatni materijali za čišćenje koja čine sirće i limun efektnijim sredstvima za čišćenje.
 
Sredstva za čišćenje stakla koja se mogu napraviti kod kuće
 
Sa pravim receptom, svako kod svoje kuće može napraviti najbolje sredstvo za čišćenje koristeći jeftine i ne-toksične sastojke. Kada pravite svoje sredstvo za čišćenje, najbolje je da to bude u boci sa sprejom kako biste olakšali nanošenje.
Jedan način da napravite vaše sredstvo je da pomešate deo vode i deo sirćeta u boci sa sprejom. Promućkajte sastojke dobro i poprskajte prozore i ogledala. Koristite čistu krpu da obrišete stakla.
Drugi način je da pomešate pola šoljice sirćeta, jednu kašiku limunovog soka, tri šoljice vode i ¼ kašike tečnosti za pranje sudova. Promućkajte dobro u bočici sa sprejom i počnite sa čišćenjem.
 
Izbor komercijalnog sredstva za čišćenje prozora
 

Postoje stotine komercijalnih sredstava za čišćenje. Neki imaju toksične sastojke, dok drugi koriste sastojke koji čuvaju našu okolinu. Kada pravite izbor prilikom kupovine, birajte proizvode koji su ekološki. Postoje mnoge kompanije koje su se specijalizovale za njihovu proizvodnju samo obratite pažnju. 

 


Zanimljivosti

Pomoc hotelima pri odabiru hotelskog tekstila

Pomoc hotelima pri odabiru hotelskog tekstila

  Kada setate kroz hol hotela I bacite pogled na hotelsku sobu, prva stvar koju gost primeti je posteljina na ...

opširnije »


Odrzavanje tepiha

Odrzavanje tepiha

Prolece je pravo vreme za ciscenje celog stana.  Ovog puta, zeleli bismo da sa Vama podelimo kratka uputstva o odrzavanju ...

opširnije »


Najbolje sretstvo za ciscenje stakla

Najbolje sretstvo za ciscenje stakla

Postoje stotine komercijalnih sredstava za čišćenje. Neki imaju toksične sastojke, dok drugi koriste sastojke koji čuvaju našu okolinu. Kada pravite izbor prilikom kupovine, birajte proizvode koji su ekološki. Postoje mnoge kompanije koje su se specijaliz

opširnije »Stotex novosti

Ćebe prekrivač NOVO U PONUDI

Ćebe prekrivač NOVO U PONUDI

Leto je ali su noći ipak svežije, a nije redak slučaj ni kiša koja fino rashladi naš vazduh pa vam ...

opširnije »


ŠTEP DEKE

ŠTEP DEKE

Deke su artikal koji moze da ima više namena. Može da služi kao pokrivač, ali i kao dekoracija za krevet. ...

opširnije »


POSTELJINA

POSTELJINA

Prava posteljina je ona za koju jedva čekate da je opet stavite na krevet! To znači da ste pri kupovini ...

opširnije »Primajte novosti