Srpski  |
  English  |
  Deutsch  |


Zanimljivosti »


Najbolje sretstvo za čišćenje stakla prozora

Čitanja: 965 | Komentara: 0print rss Bookmark and Share
Najbolje sretstvo za čišćenje stakla prozora

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najbolje sredstvo za čišćenje stakla prozora i ogledala nije ni jedno od toksičnih komercijalnih sredstava za čišćenje stakla koja se prodaju po marketima, već su to jeftina sredstva koja može napraviti bilo ko kod svoje kuće.

Mrlje na staklu i ogledalima mogu biti prouzrokovane tvrdom vodom, prljavštinom i drugim materijalima.Iako su mnoga komercijalna sredstva efikasna, ona mogu prouzrokovati zdravsvene teškoće naročito kod dece koja nisu svesna opasnih toksičnih hemikalija. Zbog toga, najbolja sredsva za čišćenje stakla nisu samo efikasna, već i sigurna.

 

Uobičajena sredstva za čišćenje koja se mogu pronaći u kući

 

Postoje mnoga različita sredstva za čišćenje koja se nalaze u vašoj kuhinji. Najčešća su sirće, soda bikarbona, so i limun. Dok limun možda i nije dostupan u svakoj kući, sirće svakako jeste. Sirćetna kiselina razgrađuje mrlje i buđ zahvaljujući niskom nivou kiselosti. Sok od limuna je takođe dobar kandidat za čišćenje mrlja zato što sadrži visoku koncentraciju limunove kiseline. Limunova kiselina se takođe nalazi u gaziranim pićima. Ovo je razlog zbog čega se gazirana pića mogu koristiti umesto limuna. So i soda bikarbona su dodatni materijali za čišćenje koja čine sirće i limun efektnijim sredstvima za čišćenje.

 

Sredstva za čišćenje stakla koja se mogu napraviti kod kuće

 

Sa pravim receptom, svako kod svoje kuće može napraviti najbolje sredstvo za čišćenje koristeći jeftine i ne-toksične sastojke. Kada pravite svoje sredstvo za čišćenje, najbolje je da to bude u boci sa sprejom kako biste olakšali nanošenje.

Jedan način da napravite vaše sredstvo je da pomešate deo vode i deo sirćeta u boci sa sprejom. Promućkajte sastojke dobro i poprskajte prozore i ogledala. Koristite čistu krpu da obrišete stakla.

Drugi način je da pomešate pola šoljice sirćeta, jednu kašiku limunovog soka, tri šoljice vode i ¼ kašike tečnosti za pranje sudova. Promućkajte dobro u bočici sa sprejom i počnite sa čišćenjem.

 

Izbor komercijalnog sredstva za čišćenje prozora

 

Postoje stotine komercijalnih sredstava za čišćenje. Neki imaju toksične sastojke, dok drugi koriste sastojke koji čuvaju našu okolinu. Kada pravite izbor prilikom kupovine, birajte proizvode koji su ekološki. Postoje mnoge kompanije koje su se specijalizovale za njihovu proizvodnju samo obratite pažnju.  

 


Zanimljivosti

Kako odabrati jorgan?

Kako odabrati jorgan?

Postoji dosta različitih jorgana što može biti veoma frustrirajuće dok ne pronađete odgovarajući. Postoji nekoliko faktora koje morate da razmotrite pre nego što krenete da tražite jorgane.

opširnije »


Koje su karakteristike dobrog jastuka

Koje su karakteristike dobrog jastuka

Kvalitetan san je nedostižna udobnost miliona. Kompleksan proces postizanja modela kvalitetnog sna može dovesti u pitanje brojne faktore koje ste možda, a možda čak i niste razmotrili. Jedan od takvih faktora je jednostavno pogrešan izbor jastuka.

opširnije »


5 saveta za kvalitetniji san

5 saveta za kvalitetniji san

Sitne promene u nasoj dnevnoj rutini mogu pozitivno uticati na kvalitet spavanja!

opširnije »Stotex novosti

NOVO - Jastuk sa dodatkom lavande

NOVO - Jastuk sa dodatkom lavande

Kako čovek jedno radno vreme provede spavajući, zaslužuje zdrav i udoban san. Stalna temperatura, pravilan položaj glave, nežan dodir od ...

opširnije »


ŠTEPANI PROGRAM

ŠTEPANI PROGRAM

Štepani program firme Stotex oflikuje visok kvalitet izrade, dizajn, mekoća, mala težina, elastičnost. Kolekcija SuperSoft pripadaju jastuci i jorgani (zimski ...

opširnije »


ANTIALERGIJSKI PROGRAM

ANTIALERGIJSKI PROGRAM

Kako smo uopšte došli na ideju da se pozabavio ovom temom? Alergija se može javiti u mnogo različitih oblika. Počev ...

opširnije »Primajte novosti